EDVARD MUNCH GALLERIET
Helnæs Gl. Præstegård

Helnæs - en vakker halvø på Sydvestfyn - med et aktivt levende samfunn bygget opp omkring kirke, kro, naturskole, antikvitetshandel og flere gallerier.

Helnæs Gl. Præstegård

I disse omgivelser ligger en vakker gammel klassisk bygning, en tidligere stor prestegård fra 1860
Etter sammenslåing av to sogn ble denne prestegård satt til salg og lykkeligvis kjøpt av en kunstner med pietetsfølelse og sans for historie.
En nensom restaurering ble foretatt. Stallen ble bygget om til atelier og galleri.
En del av haven ble forvandlet til en intim, nærmest sydlandsk gård- og skulpturhave. En liten pagode og et lite basseng gjør, at man føler seg hensatt til sydligere himmelstrøk.
I hovedbygningen har man bevart de høyloftede stuene med utgang til den andre del av haven. En liten terrasse med trapp fører ned til et rolig hjørne.

Aktiviteter

Ejendommen har gjennem årene blitt benyttet til en rekke kulturelle aktiviteter, f.eks. utstillinger med bildende kunst, musikaftener og møter.
Denne tradisjonen er blitt fulgt opp, og stedet benyttes nu til presentasjon av norsk/nordisk kunst og kultur.
Huset egner seg ypperlig til såvel separat- som kollektivutstillinger. Presentasjoner av design, keramikk, smykkekunst, tekstil og annet lar seg optimalt gjennomføre p.g.a. de varierte utstillingsfasilitetene. Konserter avholdes hele sommeren i det store galleriet eller utendørs i gårdhaven.

Hensigten med stedet

Målet er å skabe en norsk/nordisk platform for kunst og kultur midt i Danmark - på Fyn
Et sted til presentasjon av vidtfavnende strømninger i norsk/nordisk kunst.

Området

I umiddelbar nærhet ligger kursstedene Gl. Avernæs og Gl. Brydegaard.
De nærmeste byer, Assens og Fåborg, er gamle idylliske havnebyer.
Fyns hovedstad, Odense, ligger kun 50 km fra Helnæs. Her finner man blandt mange museer og attraksjoner (H.C. Andersen) det internasjonalt kjente Kunstcenter Brandts.

Galleri Gl. Helnæs Præstegård
Helnæs Gl. Præstegård set fra haven
Galleriet
 
Klaver
 
Bibliotek